zout, peper
zalm is ook heerlijk om te grillen op de hotstone www.websinkel.nl |
1-2 el olie
100 gr broodkruim
2 el fijngesneden peterselie
2 tl fijngesneden dille
1 tl fijngesneden dragon
voor de saus:
2,5 dl crème fraîche
1 tl mosterd
zout, peper
3 el fijngesneden bieslook en dille
Oven voor verwarmen op 180 graden. Broodkruim, peterselie, dille en dragon voor de kruidenkorst mengen. Zalmfilets bestrooien met zout en peper. Kant waar vel heeft gezeten bestrijken met eidooier. Doe de eidooierkant in brood-kruidenmengsel en stevig op vis drukken. Olie verhitten en zalm op kruidenkant ong 3 minuten bakken. Zalm omdraaien(kruidenkorst boven), in ingevette ovenschaal leggen en nog ong. 10 minuten in oven laten garen.
Crème fraîche verwarmen en mengen met mosterd, zout, peper en kruiden. Saus eventueel schuimig kloppen met staafmixer.
Bron: Kookboek Tip Culinair
Geen opmerkingen:
Een reactie posten